Maska LED që ju lë të buzëqeshni përmes ndotjes(Foto)

Janë mijëra arsye për ta vendosur një maskë. Në Kinë dhe disa pjesë të Azis Juglindore, ata përdorin shpesh mjete mbrojtëse shkaku i cilësis së dobët të ajrit, derisa në Japoni dhe vende tjera mundohen që ti zvogëlojnë sëmundjet që janë ngjitësë si gripi apo...

1144 0

Janë mijëra arsye për ta vendosur një maskë. Në Kinë dhe disa pjesë të Azis Juglindore, ata përdorin shpesh mjete mbrojtëse shkaku i cilësis së dobët të ajrit, derisa në Japoni dhe vende tjera mundohen që ti zvogëlojnë sëmundjet që janë ngjitësë si gripi apo tjera sëmundje.
Dizajnerët Simone Rebaudengo dhe Paul Adams, kanë krijuar “UnMask” është një prototip eksperimenti që synon ta ndryshoj vendosjen e maskes në diqka interesante duke i shfaqur emocionet e tyre përmes maskës.

Duke shfrtyëzuar një pllakë Arduino, një LED ekran, dhe disa komponente tjera,Unmaska shfaqë një nga katër gjendjet emocionale të cilat janë: neutral,buzëqeshje, surprizë dhe duke puthur. Nuk ka plane që ta komercialziojnë këtë mask tani për tani, është një pjesë argëtuese eksperimentale, pjesë e gjendjes sociale por duke vazhduar që ta krijojnë idenë e kësaj maske interesante, dhe duke pasur për qëllim të prodhojnë maska me më pak komponente dhe me materiale të ndryshme në të ardhmen.

Ketu mund te Komentoni!

komente

In this article