Xbox dhe Playstation offline për krishtlindje

Një grup hakerësh të quajtur “Lizard Squad” e marrin përgjegjësinë për këtë sulm Mijëra njerëz kanë raportuar së në ditën e krishtlindjeve rrjeti i lojravë Xbox Live dhë Playstation, një grup hakerësh kanë marur kreditë në këto rrjete. Rrjetet e lojrave , të cilët i...

1216 0

Një grup hakerësh të quajtur “Lizard Squad” e marrin përgjegjësinë për këtë sulm

Mijëra njerëz kanë raportuar së në ditën e krishtlindjeve rrjeti i lojravë Xbox Live dhë Playstation, një grup hakerësh kanë marur kreditë në këto rrjete.

Rrjetet e lojrave , të cilët i lejon që të luajnë vidëo lojra në një komunitet të lidhur, së pari ata kanë sulmuar të mërkurën në mbrëmje dhe kanë shkaktuar probleme edhe në ditën e krishtlindjeve, duke zemëruar shumë lojtarë por ekskluzivisht duke i zemëruar më shumë ata që kanë blerë Xbox apo Playstation për krishtlindje, transmeton Indeksonline.

Grupi i hakërëvë “Lizard Squad” kanë marrë përgjegjësi për këtë sulm dukë shkruajtur në Twitter se u përmbysën të dy rrjetet e lojrave  nga sulmet kibernetike. Taktika e tyre ishte që ta dërrmojnë serverët e Microsoft dhe Sony me një trafik të papritur.

Ketu mund te Komentoni!

komente

In this article