Dermatologët paralajmërojnë për rreziqet që sjellin ngjyrat e maskimit të fytyrës

Ngjyrosja e fytyrës për Halloween, është moment interesant, ndërsa koha kur kaloni duke frikësuar miqtë është shumë argëtuese. Por, specialistët e lëkurës, nuk po kënaqen shumë me këtë lojë, transmeton Telegrafi. Kjo, sepse ngjyrat që përdoren për të maskuar fytyrën, janë shumë të dëmshme për...

2487 0

Ngjyrosja e fytyrës për Halloween, është moment interesant, ndërsa koha kur kaloni duke frikësuar miqtë është shumë argëtuese.

Por, specialistët e lëkurës, nuk po kënaqen shumë me këtë lojë, transmeton Telegrafi.

Kjo, sepse ngjyrat që përdoren për të maskuar fytyrën, janë shumë të dëmshme për lëkurën.

Në të shumtën e rasteve, njerëzit lyejnë fytyrën me ngjyra që janë për letër apo pëlhurë, e kjo është një dëmtues shumë i madh i lëkurës.

Pas festës, tek shumë njerëz ka shpërthime të mëdha puçrrash.

Dhimbjet, imitimet dhe krruarjet janë të paevitueshme tek ata që e lyejnë fytyrën me ngjyra jo adekuate.

 

Ketu mund te Komentoni!

komente

In this article