Poezi të titulluar “Në dritare” nga Eriola Çoçaj

Eriola H. Çoçaj lindi më 8.12.1999 në Gjonaj të Hasit. Ajo rrjedh nga një familje atdhedashëse dhe arsimdhënese. Shkollën 9 vjeqare e kreu në vendlindje. Është nxënëse e shkëlqyeshme e klasës X në gjimnazin “Gjon Buzuku” të Prizrenit, paralelja e ndarë në Gjonaj. Eriola hapat...

1385 0

Eriola H. Çoçaj lindi më 8.12.1999 në Gjonaj të Hasit. Ajo rrjedh nga një familje atdhedashëse dhe arsimdhënese. Shkollën 9 vjeqare e kreu në vendlindje. Është nxënëse e shkëlqyeshme e klasës X në gjimnazin “Gjon Buzuku” të Prizrenit, paralelja e ndarë në Gjonaj. Eriola hapat e parë të poezisë i nisi nga klasa e gjashtë. Ata që e mbështeten gjatë tërë kohës ishin familja e saj, shoqëria si dhe mësuesi, Florim Bytyqi, i cili zbuloi talentin e saj për poezi.Ajo është shumë e talentuar.Ka botuar këto përmbledhje me poezi:

“Një kujtim për gjyshin” – 2013

“Një botë pak më ndryshe” -2014

Kjo është vepra e sajë e tretë.

Në vigjiljen e festave të Marsit, poetja tash më e dëshmuar, Erjola Çoçaj iu ofron lexueseve përmbledhjen e tretë me poezi të titulluar “Në dritare”
Ballinën e kësaj përmbledhje e punojë më shumë kënaqësi piktori i njohur prizrenas Bashkim Duçi, për çka i jemi mirënjohës dhe shprehim falënderime, shtëpia botuese “Fidani”, babai i autores dhe autorja.

Ju mund te lexoni edhe Sofra e poezisë: Dervish Salihu

Ketu mund te Komentoni!

komente

In this article