• Ballina Kryesore

  Podjeli ovo:TwitterFacebook

 • Për televizionin francez, vetëm dervishët përbëjnë islamin në Kosovë (Foto)

  Për televizionin publik në Francë, RFI, myslimanët në Kosovë janë dervishët, dhe goranët. Në një seri të foto-dokumentarëve “Udhëtim nëpër Islamin në Ballkan”, RFI injoron komplet sektet tjera të islamit, duke e paraqitur islamin nëpërmjet dervishëve dhe goranëve. A është islami në Ballkan, ndryshe? Me...

 • Fshati i bukëpjekësve

  Në Lugishtën e Hasit ndër shekuj ka pasur burrëri dhe traditë të mikpritjes. Ishte në këto anë Sheh Salihu, që diti dhe bëri aq shumë si atdhetar dhe vizionar për të ndritur jetën e këtyre banorëve. Ai njihej për kaligrafinë e tij të mrekullueshme dhe...

 • Njeriu i mirë i Treshnjevkës, furrëtari Azgan Qenaj

  Zagreb, 4 dhjetor – Javën e ardhshme, saktësisht më 8 dhjetor, hyjnë në fuqi ndryshimet në Rregulloren mbi TVSH-në, në saje të të cilave më në fund donimi (dhurimi) i ushqimit do të lirohet nga TVSH-ja, kështu që më në fund dhurimi i ushqimit do...

 • Muzeu i Zymit – djep i traditës

  Objekti i Muzeut të Zymit gjendet në Kompleksin Përkujtimor “Atë Shtjefën Gjeçovi” dhe ai është ngritur me vullnetin dhe mjetet e zymjanëve (deri më tash ka kushtuar rreth 180 mijë euro), dhe në kuadër të tij (kompleksit) është teatri me afro 1000 ulëse, pastaj bina...

 • “Xhamat e thyer” në gishta, janë ato që ju nevojiten këtë sezon

  Në mënyrë që të dukeni sa më të frikshëm dhe të çuditshëm, provoni teknikën e zbukurimit të thonjve, me “xhama të thyer”. Mos keni frikë, nuk përdoren xhamat e thyer, por thjeshtë celofan, transmeton Telegrafi. Pasi ta keni prerë celofanin në trekëndësha apo katror të...

 • Gjashtë teknika të çuditshme për qerpikë të përsosur

  Shumicës së femrave nuk u pëlqen t’i ndajnë sekret e tyre të bukurisë me të tjerat. Por këto teknika për të përdorur rimelin janë kaq funksionale, saqë të vjen keq t’i mbash për vete. Mos përdorni gjithmonë furçën që ka vetë rimeli Sidomos kur sapo...

 • Dermatologët paralajmërojnë për rreziqet që sjellin ngjyrat e maskimit të fytyrës

  Ngjyrosja e fytyrës për Halloween, është moment interesant, ndërsa koha kur kaloni duke frikësuar miqtë është shumë argëtuese. Por, specialistët e lëkurës, nuk po kënaqen shumë me këtë lojë, transmeton Telegrafi. Kjo, sepse ngjyrat që përdoren për të maskuar fytyrën, janë shumë të dëmshme për...

 • Këna e bardhë është trendi më i ri i arteve të përkohshme trupore

  Tradita e njohur dhe shumë e dashur nga femrat, që aplikohet zakonisht nga nuset e ardhshme, ka një ngjyrë tjetër. Vizatimet me motive të ndryshme që bëhen në dorë, me ngjyrë kafe apo të zezë, tashmë po bëhen me të bardhë. Kjo po aplikohet zakonisht...

 • Çfarë tregon forma e buzëve tuaja?

  Sipas ekspertes të deshifrimit të tipareve Jean Haner, çdo pjesë e fytyrës sonë lidhet me një pjesë të veçantë të personalitetit. Buzët tregojnë pikërisht karakterin tonë në një marrëdhënie; sa bëjmë ne për të tjerët, sa përfshihemi në një lidhje. Doemos; është tipari i fytyrës...