Ja sa para duhet të fitoni në vit, që të jeni të lumtur

Paratë nuk e blejnë lumturinë, por 68,000 euro ndihmojnë shumë. Fituesi i çmimit Nobel për ekonomi, Angus Deaton ka bërë një kalkulim, mes asaj që fitoni dhe lumturisë që ndjeni. Ai ka zbuluar se ka një lidhje të madhe mes kësaj shume dhe për të...

1902 0

Paratë nuk e blejnë lumturinë, por 68,000 euro ndihmojnë shumë.

Fituesi i çmimit Nobel për ekonomi, Angus Deaton ka bërë një kalkulim, mes asaj që fitoni dhe lumturisë që ndjeni.

Ai ka zbuluar se ka një lidhje të madhe mes kësaj shume dhe për të qenë i lumtur, transmeton Telegrafi.

“Si një ekonomist, jam i lumtur që kam zbuluar se paratë i bëjnë mirë njerëzimit” ka thënë Deaton.

“T’i japësh dikujt 75,000 dollarë (ekuivalenti i 68,000 eurove) në vit, nuk ndikon në disponimin e përditshëm, por bën që të ketë një jetë më të mirë”.

Sipas ekonomistit, kjo shumë mjafton për të gjitha shpenzime, teksa nëse është më e madhe e ritë luksin dhe nisë të bëhet e dëmshme.

Ketu mund te Komentoni!

komente

In this article